Journalisternes formidling og COVID-19

Forleden var der en orientering om Covid-19, hvor hovedpunktet kom til at handle om, om man testede 3.000, 5.000 eller 15.000 personer om dagen.  Journalisterne havde tydeligvis bidt sig fast i, at der var en diskrepans mellem Sundhedsmyndighederne, Statens Serum Institut og WHO´s opfattelse af, hvad der skulle være det rigtige antal. Efter den forsigtige udmelding om genåbningen af Danmark er der igen en tendens til, at journalisterne opsøger konflikten i stedet for at holde os fast på, at det er op til os om dette skal gå godt. Journalisternes brug af den taletid, hvor Danmark skulle orienteres om, hvor vi befinder os i forhold til Coronavirussen, blev brugt til at orientere om, at der måske havde været en uenighed. Det kan af og til forekomme uhensigtsmæssigt at journalisten vedholdende fastholder i sin egen vinkel. Spild af tid – og ganske uinteressant.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *