Hvad kan vi bruge tests til…

Vi havde i går testet 72.099 mulige Coronasmittede og fundet 6.318 patienter, der var positive for Corona. De resterende testede patienter blev testet negative for virus, men det betyder ikke, at de ikke kan blive testede positive en uge senere, hvis de bliver udsat for virus et andet sted. Alle positive patienter bliver enten sendt hjem i karantæne eller indlagt afhængigt af symptomer. Nogle er så syge, at de indlægges på Intensiv, nogle får behov for en respirator og nogle af dem dør. Testen fortæller kun, om patienterne har virus i svælg eller næse på det tidspunkt, de bliver podede. En blodprøve kan fortælle om patienten tidligere har haft virus og derfor har dannet antistof. Patienten behøver ikke være testet positiv for virus for at have antistoffer i blodet. Uden at være udsat for virus danner man ikke antistoffer selv.

Hvis man podede alle for virus, kunne man få et billede af hvor mange, der aktuelt havde virus i næsen, men det ville ikke have indflydelse på, hvor syge de ville blive. Testen beskytter os ikke mod at blive syge. Den kan hjælpe os til at finde de patienter, vi gerne vil have i karantæne, så vi har lidt kontrol med, hvor mange de smitter, og dermed hvor hurtigt smitten spreder sig.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *